Invisalign Haarlem

Van harte welkom bij TanDent

Bent u op zoek naar een Invisalign® behandeling om uw tanden recht te zetten en een mooie smile te creëren? TanDent heet u van harte welkom. Wij begrijpen als geen ander dat een stralende glimlach begint met een gezond en goed uitgelijnd gebit. Veel mensen ervaren orthodontische uitdagingen. Denk hierbij aan scheefstand, overbeet, onderbeet en tanden die te dicht op elkaar of te ver uit elkaar staan. Naast esthetische zorgen kunnen deze afwijkingen zorgen voor functionele problemen. Wij kunnen op professionele wijze een Invisalign beugel bij u plaatsen, om uw problemen te verhelpen. Ontdek hoe wij uw glimlach kunnen transformeren en neem contact met ons op.

Invisalign Haarlem

Wat is een Invisalign beugel?

Invisalign beugels maken gebruik van transparante aligners om tanden subtiel te verschuiven en scheefstand te corrigeren. Wat deze beugels onderscheidt van traditionele slotjesbeugels is hun bijna onzichtbare karakter, wat als een waardevol kenmerk wordt ervaren. Ze zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, waardoor Invisalign een populaire keuze is voor mensen van alle leeftijden die streven naar een prachtig en harmonieus gebit.

Wat zijn de voordelen van een Invisalign beugel?

Ontdek de voordelen van een Invisalign beugel. Bijna onzichtbaar, verbeterd comfort en eenvoudig uitneembaar; deze moderne orthodontische oplossing biedt de ideale uitkomst. Ontdek hieronder de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor Invisalign.

  • Bijna onzichtbaar: De Invisalign beugel is vrijwel onzichtbaar, wat een esthetisch voordeel biedt ten opzichte van traditionele slotjesbeugels.
  • Verbeterd comfort: De aligners van Invisalign zijn glad en hebben geen scherpe randen, waardoor ze comfortabeler zijn en irritaties voorkomen.
  • Eenvoudig uitneembaar: De doorzichtige Invisalign beugel kan gemakkelijk worden uitgenomen tijdens het eten en poetsen, waardoor het dagelijkse leven minder belemmerd wordt.
  • Geen ongemak tijdens het eten: Doordat de Invisalign beugel uitneembaar is, hoeft u geen ongemak te ervaren tijdens het eten en kunt u genieten van maaltijden zonder beperkingen.
  • Gemakkelijk schoon te houden: De mogelijkheid om de Invisalign beugel uit te nemen maakt het eenvoudiger om uw gebit schoon te houden, omdat u normaal kunt poetsen en flossen.

Invisalign Haarlem

Een doorzichtige beugel laten plaatsen door onze tandarts?

Een Invisalign beugel laten plaatsen in Haarlem?

Als u zeker bent van uw keuze en heeft besloten om een Invisalign beugel te laten plaatsen door onze ervaren tandarts in Haarlem, dan nodigen wij u uit om u in te schrijven, waarna wij op korte termijn contact met u zullen opnemen om een afspraak te maken.

Hieronder leest u alles wat u moet weten van het behandeltraject. Mocht u vragen hebben, dan kunt u uiteraard gerust contact met ons opnemen. Wij staan klaar om u te helpen.

Het traject

Wat kost een Invisalign beugel?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het kost om een transparante beugel van Invisalign te laten plaatsen in onze praktijk in Haarlem. Om deze vraag zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden, zullen wij eerst de huidige staat van uw gebit in kaart moeten brengen. Op basis hiervan kunnen wij een inschatting maken van de duur van het behandeltraject. De kosten worden bepaald op basis van de duur van het traject en zijn dus afhankelijk van uw individuele situatie.

Goed om te weten is dat niet alle zorgverzekeraars de kosten voor orthodontie standaard vergoeden. Of u in aanmerking komt voor vergoeding, hangt af van het type verzekering dat u heeft afgesloten en de polisvoorwaarden. Informeer uw zorgverzekeraar hierover voorafgaand aan de Invisalign behandeling, zodat u goed op de hoogte bent en weet wat de behandeling u zelf zou kosten.

Doorzichtige Beugel Haarlem

Veelgestelde vragen over Invisalign

Invisalign biedt een passende oplossing voor kinderen en volwassenen met lichte tot matige tandafwijkingen. Essentieel is de bereidheid van patiënten om de aligners dagelijks 20-22 uur te dragen en hun mondgezondheid te onderhouden. In gevallen van complexere orthodontische kwesties, gebrek aan consistentie, of onrealistische verwachtingen, kan een Invisalign beugel mogelijk minder geschikt zijn. De tandarts beoordeelt de geschiktheid op basis van individuele behoeften en bereidheid en voorziet de patiënt van een eerlijk advies.

Contacteer ons gerust om een afspraak te plannen voor een consult met onze tandarts in Haarlem; een verwijzing is niet nodig. Bij uw eerste bezoek aan onze praktijk beoordelen we uw gebit en verstrekken we een doelgericht advies met de meest geschikte behandelopties voor uw situatie.

De kosten van de behandeling variëren afhankelijk van de complexiteit ervan. Tijdens het consult ontvangt u een nauwkeurige schatting. Het is van belang te benadrukken dat orthodontie zelden wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Als u aanvullend verzekerd bent, komt u mogelijk in aanmerking voor vergoeding, waarbij vaak een deel van de kosten wordt gedekt tot een jaarlijks maximum. Voor meer informatie kunt u uw zorgverzekeraar raadplegen of uw polisvoorwaarden bekijken.

In de meeste gevallen dekt de basisverzekering geen orthodontie. Overweeg een aanvullende verzekering voor uw kind om in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Let op: vergoedingsvoorwaarden variëren per zorgverzekeraar. Informeer hierover bij het afsluiten van uw aanvullende verzekering. Bij aangeboren medische afwijkingen zoals een hazenlip kunnen de orthodontiekosten mogelijk wel door de basisverzekering worden vergoed. Raadpleeg uw zorgverzekeraar vooraf voor gedetailleerde informatie.

Voor de eerste zichtbare resultaten moeten meestal enkele weken verstrijken. Het is van cruciaal belang om de transparante beugel consistent te dragen en regelmatig de tandarts in Haarlem te bezoeken voor een succesvolle behandeling. De totale duur van het behandeltraject varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 9 en 18 maanden voor volwassenen.

Om de beste resultaten te bereiken, is het noodzakelijk om de aligners dagelijks 20-22 uur te dragen. Het is essentieel om ze enkel te verwijderen tijdens eetmomenten, bij het drinken, en tijdens het poetsen en flossen. Een hoge mate van discipline speelt een cruciale rol in het succes van de behandeling.