BEHANDELINGEN

Preventieve controle en mondhygiëne

PREVENTIEVE CONTROLE EN MONDHYGIËNE

Voor het behouden van een gezond gebit raden wij iedereen aan om minimaal twee keer per jaar een afspraak te maken bij de tandarts voor een preventieve controle. Door middel van deze controle kunnen eventuele gebitsproblemen in een vroeg stadium vaak eenvoudig worden behandeld. Eventueel kunt u binnen de praktijk zelf doorgestuurd worden naar de mondhygiënist of preventieassistente voor het uitgebreid reinigen van uw gebit.

Esthetische tandheelkunde

ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE

Eén van de specialisaties van Tandent is esthetische tandheelkunde. Wij kunnen op basis van het gezicht en uw wensen de glimlach herstellen en verbeteren. Eén van de insteken is het zo natuurlijk mogelijk herstellen van het gebit.

Composiet facings

COMPOSIET FACINGS

Een composiet facing kan uitkomst bieden voor het eenvoudig en snel verfraaien van uw gebit. Een facing kan geplaatst worden over de eigen tanden, waarbij uw eigen tanden niet of minimaal beslepen/bewerkt zullen worden, afhankelijk van de situatie

Kindertandheelkunde

KINDEREN

Wist u dat mondzorg tot 18 jaar 100% vergoed wordt door uw verzekeraar voor de meeste behandelingen? Kinderen zijn van harte welkom ik onze praktijken. U kunt uw kind meenemen bij de controle zodra de eerste tanden zijn doorgebroken. 

Kronen en bruggen

KRONEN & BRUGGEN

Kronen en bruggen zijn een duurzame oplossing voor het verstevigen en verfraaien van tanden en kiezen. De kroon of brug voldoet zoveel mogelijk aan de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen. Een kroon of brug wordt in samenwerking gemaakt met een tandtechnisch laboratorium.
Wij werken uitsluitend met gecertificeerde en gerenommeerde tandtechnici:

Kunstgebit/prothese

KUNSTGEBIT / PROTHESES

Een volledige prothese of kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn.
Afhankelijk van uw situatie en het aantal ontbrekende tanden zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Klikgebit (overkappingsprothese), een prothese die op meerdere implantaten in uw onder- of bovenkaak vastklikt.
  • Een gedeeltelijke prothese.
  • Een uitneembare prothese.
Implantaten

IMPLANTATEN

Met implantaten kunnen ontbrekende tanden in de meeste gevallen worden vervangen. De natuurlijke situatie wordt zowel functioneel als esthetisch door implantaten het beste benaderd. Bovendien hoeven bij implantaten aangrenzende gezonde tanden niet meer te worden afgeslepen. Vraag uw tandarts wat voor u de mogelijkheden zijn om implantaten in uw mond te kunnen plaatsen.

ORTHODONTIE

Wij zijn gecertificeerd om behandelingen met invisalign beugels aan te bieden. Dit zijn doorzichtige beugels waarbij er geen brackets (slotjes) geplaatst worden op de tanden. Dit biedt als voordeel dat er geen verhoogde kans is op gaatjes tijdens het dragen van de beugel, omdat deze uitneembaar is en de tanden net als in de normale situatie gepoetst kunnen worden.

Daarnaast is de invisalign beugel (aligner) doorzichtig, zodat anderen niet kunnen zien dat je een beugel draagt.

Klik hier voor meer informatie over orthodontie.

Informeer bij uw behandelaar naar de mogelijkheden