Invisalign Rotterdam

Van harte welkom bij TanDent

Bent u op zoek naar een ervaren orthodontist in Rotterdam? Dan bent u bij TanDent aan het juiste adres. Bij TanDent begrijpen wij dat een stralende glimlach begint met een gezond en recht gebit. Veel mensen ervaren orthodontische problemen zoals scheefstaande tanden, overbeet, onderbeet, of tanden die te ver uit elkaar staan. Deze afwijkingen kunnen niet alleen esthetische zorgen met zich meebrengen, maar ook functionele problemen veroorzaken. Gelukkig biedt TanDent de perfecte oplossing: een Invisalign beugel.

Invisalign Rotterdam

Wat is een Invisalign beugel?

Een Invisalign beugel is een geavanceerde orthodontische oplossing die gebruikmaakt van doorzichtige aligners om tanden te verschuiven en scheefstand te corrigeren. In tegenstelling tot traditionele slotjesbeugels, zijn Invisalign beugels vrijwel onzichtbaar, wat door veel mensen als positief wordt ervaren. De doorzichtige beugel van Invisalign is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, wat het een populaire keuze maakt voor mensen van alle leeftijden die streven naar een prachtig uitziend gebit.

Wat zijn de voordelen van een Invisalign beugel?

De Invisalign beugel biedt tal van voordelen ten opzichte van de klassieke slotjesbeugel. Allereerst is de beugel vrijwel onzichtbaar, waardoor de esthetische zorgen die vaak gepaard gaan met traditionele slotjesbeugels, verminderen. Daarnaast zijn de aligners comfortabeler, omdat ze glad zijn en geen scherpe randen hebben die irritaties veroorzaken. Bovendien kan de doorzichtige beugel van Invisalign eenvoudig worden uitgenomen tijdens het eten en poetsen, waardoor u geen ongemak zult ervaren tijdens het eten en u uw gebit gemakkelijk schoon kunt houden. Kom gerust langs in onze praktijk in Rotterdam om een Invisalign beugel te laten plaatsen door onze ervaren orthodontist.

Invisalign Rotterdam

Een doorzichtige beugel laten plaatsen door onze orthodontist?

Een Invisalign beugel laten plaatsen in Rotterdam?

Bent u overtuigd en wilt u een Invisalign beugel laten plaatsen door onze ervaren orthodontist in Rotterdam? U bent van harte welkom. Hieronder leggen wij u uit wat u kunt verwachten van de behandeling.

Het traject

Wat kost een Invisalign beugel?

De kosten voor een transparante beugel van Invisalign variëren en zijn afhankelijk van de complexiteit van de casus. Het is belangrijk op te merken dat niet alle zorgverzekeraars de kosten (volledig) dekken. In sommige gevallen kan er een vergoeding worden verkregen, afhankelijk van uw verzekering en de specifieke voorwaarden. Ons team in Rotterdam staat klaar om u hierover te informeren. Neem gerust contact met ons op.

Doorzichtige beugel Rotterdam

Veelgestelde vragen over Invisalign

Invisalign is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen met lichte tot gematigde tandafwijkingen. Patiënten moeten bereid zijn de aligners 20-22 uur per dag te dragen en een goede mondgezondheid te behouden. Bij complexere orthodontische problemen, gebrek aan discipline of onrealistische verwachtingen, is een Invisalign beugel wellicht niet het meest geschikt. Onze orthodontist bepaalt de geschiktheid op basis van de specifieke behoeften en bereidheid van de patiënt en zal de patiënt voorzien van een eerlijk advies.

U heeft geen verwijzing nodig voor een consult met onze orthodontist in Rotterdam. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tijdens uw eerste bezoek aan onze praktijk zullen wij uw gebitssituatie beoordelen en op basis daarvan een gericht advies uitbrengen met de beste behandelopties voor uw situatie.

De kosten variëren op basis van de complexiteit van de behandeling. Een nauwkeurige schatting wordt tijdens het consult gegeven. Het is belangrijk op te merken dat orthodontie zelden wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U komt in aanmerking voor vergoeding als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Er wordt dan vaak een deel van de kosten vergoed tot een maximumbedrag per jaar. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie of bekijk uw polisvoorwaarden.

In de meeste gevallen wordt orthodontie niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor uw kind, zodat u wél recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding. Wees ervan bewust dat de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding per zorgverzekeraar kunnen verschillen. Houd hier dus rekening mee bij het afsluiten van uw aanvullende verzekering. Mocht uw kind een aangeboren medische afwijking hebben, zoals een hazenlip, dan worden de kosten voor orthodontie mogelijk wel vergoed vanuit de basisverzekering. Wij raden u aan om uw zorgverzekeraar hier van tevoren over te informeren.

Het duurt meestal enkele weken voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Het consistent dragen van de transparante beugel en het regelmatig bezoeken van de orthodontist in Rotterdam zijn essentieel voor een succesvolle behandeling. De duur van het volledige behandeltraject varieert, maar gemiddeld duurt het 9 tot 18 maanden voor volwassenen.

Om optimale resultaten te behalen, moet u de aligners 20-22 uur per dag dragen. Het is belangrijk om ze alleen te verwijderen tijdens het eten, drinken, poetsen en flossen. Discipline is cruciaal voor een succesvolle behandeling.