Invisalign Bergschenhoek

Van harte welkom bij TanDent

Heeft u last van scheefstaande tanden, overbeet, onderbeet, of te dicht op elkaar staande tanden? Dan kan Invisalign de oplossing bieden. Invisalign is een innovatieve oplossing om uw tanden geleidelijk in de gewenste positie te krijgen.

Wij maken een afdruk van uw gebit, op basis waarvan wij de transparante aligners op maat voor u kunnen maken. Voor het mooiste resultaat, dient u de beugel consistent te dragen. Na verloop van tijd heeft u een mooi, recht gebit. Onze tandarts informeert u van tevoren over de verwachte behandelduur en bijbehorende kosten.

Veel mensen ervaren de Invisalign beugel als een ideaal alternatief voor de traditionele slotjesbeugel, omdat de aligners transparant zijn. Hierdoor zijn ze haast onzichtbaar tijdens het dragen. Bel ons gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Invisalign Bergschenhoek

Wat is een Invisalign beugel?

Een Invisalign beugel is een orthodontische behandeling die wordt gebruikt om gebitsafwijkingen te corrigeren, zoals scheve tanden of een onjuiste beet. Het onderscheidende kenmerk van Invisalign is dat het bestaat uit doorzichtige, op maat gemaakte aligners die over de tanden worden gedragen. Deze aligners zijn gemaakt van een glad en comfortabel plastic materiaal en zijn vrijwel onzichtbaar wanneer ze gedragen worden.

In tegenstelling tot traditionele metalen beugels zijn Invisalign aligners uitneembaar, waardoor het gemakkelijker is om te eten, te poetsen en te flossen. Gedurende de behandeling worden de aligners regelmatig vervangen om de tanden geleidelijk naar de juiste positie te verplaatsen. Invisalign wordt vaak gekozen vanwege het esthetische aspect en het comfort dat het biedt ten opzichte van traditionele beugels.

Wat zijn de voordelen van een Invisalign beugel?

Bent u benieuwd naar de voordelen van een Invisalign beugel ten opzichte van een traditionele slotjesbeugel? Hierdoor hebben wij de voordelen voor u op een rijtje gezet.

  • Onzichtbaarheid: De aligners zijn transparant, waardoor ze discreet zijn en minder opvallen dan traditionele metalen beugels, wat esthetisch aantrekkelijk is.
  • Uitneembaarheid: Aligners kunnen worden verwijderd tijdens het eten, drinken en poetsen, waardoor het gemakkelijker is om een goede mondhygiëne te behouden.
  • Comfort: De gladde plastic aligners veroorzaken minder irritatie aan het tandvlees en de binnenkant van de mond dan metalen beugels.

Invisalign Bergschenhoek

Een doorzichtige beugel laten plaatsen door onze tandarts?

Een Invisalign beugel laten plaatsen in Bergschenhoek?

U bent van harte welkom bij TanDent om een Invisalign beugel te laten plaatsen. Van de intake tot de verwijdering van de beugel; wij zullen u persoonlijk helpen en begeleiden naar een stralende glimlach. Lees hieronder hoe wij te werk gaan.

Het traject

Wat kost een Invisalign beugel?

De prijs voor een transparante beugel van Invisalign is flexibel en wordt bepaald door de complexiteit van elke individuele situatie. Het is essentieel om te benadrukken dat niet alle zorgverzekeraars de kosten van deze behandeling volledig vergoeden. Afhankelijk van uw verzekeringspolis en de specifieke voorwaarden kunt u mogelijk wel een vergoeding ontvangen. Onze deskundige teamleden in Bergschenhoek staan klaar om u hier uitgebreid over te adviseren en te informeren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer details en om uw mogelijkheden te bespreken.

Doorzichtige beugel Bergschenhoek

Veelgestelde vragen over Invisalign

Invisalign is over het algemeen geschikt voor zowel jonge als oudere mensen met milde tot matige tandafwijkingen. Het is echter belangrijk dat patiënten zich kunnen committeren aan het consistent dragen van de aligners gedurende de voorgeschreven periode, meestal 20-22 uur per dag. Als iemand complexere orthodontische problemen heeft, moeite heeft met het dragen van de aligners, of onrealistische verwachtingen heeft, kan het zijn dat Invisalign niet de meest geschikte optie is.

Voor een afspraak met onze tandarts in Bergschenhoek is geen verwijzing nodig. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen om een consult in te plannen. Bij uw eerste bezoek zal onze tandarts uw gebitsstatus evalueren en u voorzien van advies over de meest geschikte behandelingsopties op basis van uw individuele behoeften. We staan klaar om u te helpen een mooie en gezonde glimlach te bereiken.

De kosten van een Invisalign behandeling variëren afhankelijk van de complexiteit van uw specifieke situatie. Tijdens het consult kunnen we een gedetailleerde schatting maken. Het is belangrijk op te merken dat de basisverzekering zelden orthodontische behandelingen dekt. Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u mogelijk een vergoeding krijgen tot een bepaald maximumbedrag per jaar. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polisvoorwaarden voor meer informatie over mogelijke vergoedingen.

Orthodontie wordt over het algemeen niet door de basisverzekering vergoed voor kinderen. U kunt echter een aanvullende verzekering overwegen om wel aanspraak te kunnen maken op (gedeeltelijke) vergoeding. Het is belangrijk om te weten dat de voorwaarden en de vergoeding per verzekeraar kunnen verschillen. In gevallen van aangeboren medische afwijkingen zoals een hazenlip, kunnen kosten voor orthodontie wel vergoed worden vanuit de basisverzekering. Voor specifieke informatie over de dekking voor uw kind, raden we aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tijd die nodig is om resultaten te zien met een doorzichtige beugel varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen merken mensen na enkele weken al veranderingen op. Het consistent dragen van de aligners en regelmatige bezoeken aan de tandarts zijn cruciaal. De totale duur van de behandeling varieert, maar kan gemiddeld tussen 9 en 18 maanden liggen, afhankelijk van de individuele behoeften en de complexiteit van de correctie.

Het wordt aanbevolen om de doorzichtige beugel 20 tot 22 uur per dag te dragen voor optimale resultaten. Het is van essentieel belang om ze alleen te verwijderen tijdens maaltijden, drinken, en mondverzorging. Het naleven van dit schema is van cruciaal belang om de behandeling effectief te laten verlopen en de gewenste resultaten te bereiken.